Kao i svaki drugi element web dizajna i paleta boja prati trendove koji se stalno razvijaju.

paleta web boja

Ovogodišnji trendovi boja su veoma raznovrsni i veoma lepi: svetle i drečave boje u kombinaciji sa sivom dodaju čistoću i moderan stil, dok pastelne boje dodaju mekoću šarenim, crtanim web stranama.

Ono što je odlično sa ovim novim trendom boja je što se one odlično mogu ukombinovati u korisnički interfejs i pomaže u razlikovanju važnih elemenata.

Trendovi boja na webu

Siva boja sa svetlim akcentima

Ova kolorna šema je u poslednje vreme veoma popularna, i jasno je zbog čega je to tako: koristeći svetle boje, lako možete da istaknete važne informacije i interaktivne elemente. Jednostavnost čini ovaj dizajn čistim i jasnim.

Prigušene pastelne boje

Sa druge strane spektra trenda boja nalazi se novi talas dizajna koji kombinuje blage, neutralne tonove i svetle pastelne boje, kreirajući blagu i prijateljsku atmosferu. Često ovu kolornu šemu možete da vidite na sajtovima sa puno crtanih ilustracija i ručno crtanim fontovima.

Svetle i drečave boje

Drečave boje veoma moderne u modnoj industriji i enterijerima, ali isto tako su veoma interesantne i na polju web dizajna. Drečave boje izgledaju odlično kada se kombinuju međusobno. Takođe, možete da ih kombinujete sa svetlim bojama što će dodati malo mekoće vašem dizajnu.

Blokiranje boja

Blokiranje boja takođe vuče korene iz modnog dizajna pošto je veoma svestrano i funkcionalno. Ovde nije cilj upotrebiti ni jednu konkretnu boju, već je cilj upotrebiti oštre boje za definisanje kategorija, odeljaka i pojedinačnih elemenata. Blokiranje boja se najčešće koristi za ilustracije i druge grafičke elemente i odličan je izbor za minimalistički dizajn.

I na kraju, ukoliko Vam je potreban moderan sajt kontaktirajte nas za sve dodatne informacije!

KONTAKT